WILLFIX®

Eindelijk een oplossing voor een lastig karwei: met de gepatenteerde WILLFIX van pro clima is het afdichten van de bouwschil bij drukvaste dakisolaties geen probleem meer. Vanaf nu is het namelijk mogelijk om ventilatiebuizen betrouwbaar en duurzaam aan te sluiten op het lucht- en winddichte oppervlak. Ontwerpers kunnen met het WILLFIX-systeem voor het eerst buisdoorvoeren door drukvaste dakisolaties opnemen in aanbestedingen.

De voordelen

  • Precies passende openingen
  • Geen niet-geïsoleerde holle ruimtes in de isolatielaag
  • Eenvoudige, luchtdichte aansluiting op de damprem- en luchtdichtingsfolie
  • Voor buizen Ø 100-120 mm
  • Voor isolatiediktes van 80-300 mm
  • Nauwkeurige, betrouwbare en tijdsbesparende installatie

De precieze locatie van een buisontluchting wordt pas duidelijk op het moment dat het tengelwerk op het dak is aangebracht. Bij dakisolaties zorgt dit voor een probleem: de damprem- en luchtdichtingsfolie is op dat moment al onbereikbaar weggewerkt tussen de isolatielaag en de beplanking. Daardoor is het bijna onmogelijk om de buis op een betrouwbare en nette manier te verbinden met de folie.

1 Winddichting
2 Luchtdichting
3 Trapsgewijs gat
4 Drukvast isolatiemateriaal
5 WILLFIX Manchet

De oplossing

Bij het WILLFIX-systeem wordt er eerst een getrapt gat door de dakconstructie gemaakt. Het gat in de isolatie heeft een grotere diameter dan het gat in de binnenste beplanking (inclusief damprem). Zo ontstaat er een duidelijk gedefinieerd aansluitingsvlak waarmee de voor getrapte gaten geschikte WILLFIX-manchet zonder problemen op het luchtdichtingsvlak kan worden aangesloten.

Vewerkingsaanwijzingen

Fotogalerij met aanwijzingen voor de belangrijkste verwerkingsstappen.

Systeemproducten

Toepassingmatrix

Raadpleeg voor de toepassings- en combinatiemogelijkheden van de afzonderlijke producten tevens de aanbe-
velingen in de actueel geldende pro clima toepassingsmatrix.