De beste bescherming vanaf het eerste begin

Het systeem pro clima INTESANA kan voor het luchtdicht maken van alle gangbare diffusieopen constructies worden toegepast.
In aanmerking hiervoor komen diffusieopen onderdakfolies (bijv. pro clima SOLITEX UD, de SOLITEX MENTO-familie of SOLITEX PLUS), onderdakplaten van zachtboard resp. middeldichte houtvezelplaten (MDF).

Bijzonderheden

De damprem is opgebouwd uit drie lagen. De functiemembraan ligt veilig beschermd tussen twee robuuste, bijzonder scheurvaste bescherm- en dekvliezen van polypropyleen – optimaal bij de hoge belastingen tijdens het belopen en leggen van de folies en de dakisolatiematerialen.
De folies zijn dankzij de groene kleur van het bovenste dekvlies verblindingsvrij.
Dankzij de bouwfysisch gunstige sd-waarde van 2,3 m zorgt deze damprem bij constructies met vezelvormige isolatiematerialen een extra drogingsreserve bij onvoorziene vochtintreding. Daardoor wordt de veiligheid van de totale constructie verhoogd en het optreden van zomercondensatie effectief verhinderd.

Weersinvloeden

Volledig slagregenbestendig
De speciale membraan tussen bescherm- en dekvlies heeft een waterdichtheid van meer dan 2.500 mm waterkolom, d.w.z. deze blijft ook bij hevige slagregen waterdicht.

3 maanden geheel weersbestendig
De pro clima DA kan 3 maanden aan alle weersomstandigheden worden blootgesteld De bevestiging met nieten mag alleen beschermd in de overlappingszone geschieden. De in het vlak aangebrachte nieten moeten met TESCON VANA worden verlijmd.