Toepassing

Met DASAPLANO 0,50 kan bij energetische dakrenovatie van woon- of bedrijfsgebouwen met woongebruik van buiten af de voor een optimale werking en veiligheid van een thermische isolatieconstructie vereiste lucht-
dichtheid worden gerealiseerd.

Uitleg

In de regel voldoet de luchtdichtheid van bestaande constructies niet aan de huidige vereisten.
De DASAPLANO banen verhinderen dat vochtigwarme lucht vanuit de verwarmde binnenruimte naar binnen stroomt en aldus het gevaar van schadelijke condensvorming.
Met haar conform EN 12114 geteste luchtdichtheid maakt DASAPLANO naleving mogelijk van DIN 4108-7:01-2011 en de actueel geldende Duitse EnEV (EnergieEinsparVerordnung).

1:1-renovatiesoplossing

Als er een dakisolatie moet worden geplaatst, waarvan de isolatiedikte gelijk is aan de isolatie tussen de spanten, kan de achterventilatieruimte compleet met minerale- of steenwol worden opgevuld.
Als materiaal voor de dakisolatie kunnen bij de DASAPLANO 0,50 connect alle zachte resp. vezelvormige isolatiestoffen, zoals steenwol, minerale wol, cellulosevezel, vlas of hennep, worden toegepast.

De afsluiting langs de bovenzijde van de isolatieconstructie geschiedt dan met een diffusieopen onderdakbaan (bijv. SOLITEX MENTO).
Indien er uitsluitend houtvezel-onderdakplaten (zonder extra onderdakbaan) bij de 1:1-oplossing zijn gepland, kan ook de DASAPLANO 0,01 connect worden toegepast.

1:1-oplossing

1 onderdakbaan, bijv. pro clima SOLITEX MENTO
2 matvormige isolatie op de spanten, bijv. hout- en cellulosevezel, hennep of minerale wol
3 DASAPLANO 0,50 connect
4 vezelvormige vakisolatie
5 tengelwerk
6 binnenbekleding