Oude waarden opnieuw beschermd

Als dakpannen en onderdak worden vernieuwd, is het tijd de isolatie en luchtdichting aan de actuele eisen aan te passen. Het voordeel bij de Sub-and-Top-plaatsing: de werkzaamheden kunnen volledig van buitenaf worden uitgevoerd. De bekleding aan ruimtezijde blijft behouden en gebruikers hoeven hun woonruimte tijdens de renovatie niet te ontruimen - wat juist bij werkzaamheden aan huurpanden vaak een doorslaggevend criterium is.

Snel en veilig plaatsen

De vochtigheidsvariabele renovatie-dampremmer pro clima DASATOP wordt in het Sub-and-Top-proces dwars op de bestaande bekleding aan ruimtezijde geplaatst en over de kepers naar het volgende veld geleid.
Luchtdichte aansluitingen over de keperflanken met risico’s op fouten vervallen.
In de praktijk is het gunstig gebleken afzonderlijke folies in de vereiste breedte op rechte ondergronden van tevoren met elkaar te verlijmen. Op die manier is de luchtdichting zeer snel en gemakkelijk gemaakt.

Voordeel: bijzondere bescherming

Het intelligente vochtmanagement van de baan biedt bijzondere bescherming voor de constructie:
aan ruimtezijde in het vak geplaatst, beschermt deze de isolatie met een sd-waarde van max. 2 m tegen binnendringend vocht.
Buiten op de kepers, op de koude kant van de constructie is deze met 0,05 m zo diffusieopen als een onderdakbaan en voert vocht uit dit bouwfysisch kritische bereik actief naar buiten af.