Winddichting buiten

De beste bescherming voor voorgeplaatste gevels.

Vochtactieve winddichting

SOLITEX FRONTA WA wandbeschotbanen zijn voorzien van monolithische, poriënvrije, functievariabele TEEE-functiemembranen van de nieuwste technologie uitgevoerd. Deze bieden een duidelijk hogere beschermingsgraad voor bouwcomponenten dan conventionele, mircroporeuze banen.

Nieuwe maatstaven: Monolithische SOLITEX-membraan

pro clima SOLITEX FRONTA WA heeft een po­riënvrije TEEE-mem­braan met ge­slo­ten cel­len, die een bij­zon­der goe­de be­scher­ming biedt te­gen slag­re­gen. Anders dan bij conventionele wandbeschotbanen, waar diffusie geschiedt via luchtuitwisseling door de microporeuze membraan, vindt bij een SOLITEX-membraan de diffusie actief langs de keten van moleculen plaats. Gelijktijdig beschikt de SOLITEX FRONTA WA over een diffusieweerstand met sd-waarden van 0,05 m.

Met zijn actieve vochttransport zorgt de TEEE-mem­braan voor een extreem snel droogvermogen, dat de baan in de winter optimaal beschermt tegen ijsvorming. Zodra zich ijs heeft gevormd, veranderen de diffusieopen wandbeschotbanen in dampblokkeringen (ijs is diffusiedicht) en vormen dan vochtvallen.

Verdere bijzonderheden van het TEEE-mem­braan zijn de veilige bescherming bij houtimpregneringstoffen (waterdruppels kunnen ook bij een verminderde oppervlaktespanning niet doordringen in de baan, omdat er geen poriën aanwezig zijn) en de uiterst hoge hittebestendigheid (smeltpunt polymeer ca. 200 °C, PP ca. 140 °C). Deze hittebestendigheid verleent de kunststof decennialang zijn uiterst hoge bestendigheid tegen veroudering.

Optimaal berekend op alle eisen

De functiefilm ligt veilig beschermd tussen twee robuuste, uiterst scheurvaste beschermings- en afdekvliezen van polypropyleen - optimaal bij hoge belastingen tijdens het aanbrengen van de banen.

  • Het afdekvlies is bovendien waterafstotend gemaakt en biedt een optimale bescherming tegen binnendringend vocht. Het beschermt de daaronder liggende speciale film tegen beschadiging en UV-straling.
  • De banen zijn dankzij de zwarte kleur van het buitenste dekvlies verblindingsvrij.
  • De baan kan 3 maanden aan weer en wind worden blootgesteld.