Toepassing

De banen van de SOLITEX MENTO familie kunnen als onderdakbaan, onderspanbaan en als tijdelijke afdekking worden toegepast. Deze banen verhinderen dat koude buitenlucht door de constructie stroomt en zorgen zo voor een optimale werking van de thermische isolatie.

  • Vanaf een dakhelling van ≥ 14° in het geventileerde steile dak
  • Vrij gespannen of rechtstreeks en volvaks op ondergronden, zoals bijv. alle mat- en plaatisolatiestoffen, houtderivaatplaten of volhouten beschotten
  • Ook te gebruiken als tijdelijke afdekking conform de eisen van de ZVDH.
  • Bij inblaasisolatiestoffen wordt toepassing van de gewapende SOLITEX MENTO PLUS aanbevolen

Toepassing als tijdelijke afdekking

Vanwege de uitzonderlijk hoge waterdichtheid en de hoge vastheden kunnen SOLITEX onderdak- / onderspanbanen ter bescherming van de constructie tijdens de bouwfase conform de eisen van de ZVDH (Zentralverband des Deutschen Dachdeckerhandwerks - Centrale Duitse dakdekkersbond) met inachtneming van de weersbestendigheidsduur (3 tot 6 maanden) als tijdelijke afdekking worden toegepast.

Daarvoor dienen de systeemcomponenten TESCON NAIDECK nagelafdichtingsband, ORCON F aansluitlijm en TESCON VANA voor het verlijmen van overlappingen resp. aansluitingen te worden toegepast.

  • De verschillende connect-varianten beschikken over twee zelfklevende zones voor een veilig beschermende buitenafdichting.

Bij het leggen en verlijmen dienen de vereisten van het reglement van de Duitse dakdekkersbond in acht te worden genomen. Onder invloed van regen ontstaan donkere vlekken op de baan. Deze hebben geen negatieve uitwerking op de hoge waterdichtheid en de werking van de inwendige membraan.

Unterdeckung nachrüsten

Onderdakbaan naderhand aanbrengen

Daken zonder onderdakbaan kunnen naderhand van binnenuit van SOLITEX-onderdak-/onderspanbanen worden voorzien.