Toepassing

SOLITEX UD kan als onderdakbaan, onderspanbaan en als tijdelijke afdekking worden toegepast. Deze baan verhindert dat koude buitenlucht door de constructie stroomt en zorgt voor een optimale werking van de
thermische isolatie.

Toepassing als tijdelijke afdekking

Vanwege de uitzonderlijk hoge waterdichtheid en de hoge vastheden kunnen SOLITEX onderdak- / onderspanbanen ter bescherming van de constructie tijdens de bouwfase conform de eisen van de ZVDH (Zentralverband des Deutschen Dachdeckerhandwerks - Centrale Duitse dakdekkersbond) maximaal 3 maanden als tijdelijke afdekking worden toegepast.

Daarvoor dienen de systeemcomponenten TESCON NAIDECK nagelafdichtingsband, ORCON F aansluitlijm en TESCON VANA voor het verlijmen van overlappingen resp. aansluitingen te worden toegepast.

  • SOLITEX UD connect beschikt over twee zelfklevende zones voor een veilige buitenafdichting.

Bij het leggen en verlijmen dienen de vereisten van het reglement van de Duitse dakdekkersbond in acht te worden genomen. Onder invloed van regen ontstaan donkere vlekken op de baan. Deze hebben geen negatieve uitwerking op de hoge waterdichtheid en de werking van de inwendige membraan.

Unterdeckung nachrüsten

Onderdakbaan naderhand aanbrengen

Daken zonder onderdakbaan kunnen naderhand van binnenuit van SOLITEX-onderdak-/onderspanbanen worden voorzien.