Meer bescherming voor metalen daken en -gevels

Robuuste opbouw

De onderdakbaan SOLITEX UM connect is opgebouwd uit 4 lagen. Het functionele TEEE-membraan ligt veilig beschermd tussen twee robuuste, uiterst scheurvaste beschermings- en afdekvliezen van polypropyleen.

  • Het afdekvlies is bovendien waterafstotend gemaakt en biedt een optimale bescherming tegen binnendringende natheid. Het beschermt de daaronder liggende speciale folie tegen beschadiging en UV-straling.
  • De folies zijn verblindingsvrij door de antraciet kleur van het bovenste afdekvlies. - Het speciale membraan heeft een waterdichtheid van 10.000 mm waterzuil, d.w.z. dat dit ook dicht is bij een krachtige belasting door slagregen.
  • De baan kan 3 maanden weersbestendig worden gebruikt.
  • De bevestiging met klemmen mag alleen beschermd worden uitgevoerd in het overlappinggebied.
  • De baan heeft een geluidsdempende werking (weinig spettergeluiden bij regen).
  • Bovendien beschermt deze de metalen dakbedekking tegen corrosie aan de onderzijde, omdat alle vlakken in contact staan met de lucht. De voor corrosie verantwoordelijke anaerobe bacteriën worden voorkomen.

TEEE-membraan dicht en open

SOLITEX UM-folies hebben een poriënvrij TEEE-membraan met gesloten cellen dat een bijzonder goede bescherming biedt tegen slagregens.
Anders dan bij traditionele onderdakfolies, waarbij de diffusie geschiedt via een uitwisseling van lucht door het microporeuze membraan, vindt bij een SOLITEX UM-membraan diffusie actief plaats langs de keten van moleculen.

Met het actieve transport van vocht beschikt het TEEE-membraan over een extreem snel droogvermogen, dat de baan in de winter zo goed als mogelijk beschermt tegen ijsvorming. Als het ijs is neergeslagen, veranderen de diffusieopen onderdakfolies in dampblokkeringen (ijs is diffusiedicht) en vormen dan vochtvallen.

Verdere bijzonderheden van het TEEE-membraan zijn de veilige bescherming bij houtimpregneringstoffen (membraan is ondoordringbaar, geen poriën aanwezig) en de uiterst hoge hittebestendigheid (smeltpunt TEEE ca. 200 °C, PP ca. 140 °C). Deze hittebestendigheid verleent het kunststof decennialang de uiterst hoge bestendigheid tegen veroudering - ook bij donkere dakbedekkingen.