Gezondere gebouwen

Luchtdichte folie vormt de basis voor gezondere gebouwen. Alleen een goed ontworpen en uitgevoerde luchtdichte constructie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en beschermt tegen schimmel en schadelijke stoffen.

De luchtdichte laag zorgt er immers voor dat:

  • schade door schimmel wordt voorkomen;
  • tocht geen kans krijgt;
  • de binnenlucht in de winter niet te droog wordt;
  • warme lucht in de zomer buiten blijft;
  • er geen vezels en stof worden verplaatst.

Kortom: dat het binnen behaaglijk is.

Tegenwoordig brengen we per dag gemiddeld 22 uur door in gesloten ruimtes: op kantoor, op school, op het kinderdagverblijf, in de sporthal, in het fitnesscentrum of gewoon thuis. Tussendoor zitten we ook nog vaak in de auto of de trein. En ook slapen en onze batterij opladen doen we normaal gesproken binnen.

Of we ons prettig voelen, hangt sterk af van het klimaat en de luchtkwaliteit in deze ruimtes. Beide hebben erg veel invloed op ons welbevinden, onze gezondheid en onze productiviteit.


Comfortabel binnenklimaat

Comfortabel binnenklimaat

De binnentemperatuur, de temperatuur van oppervlakken als wanden, vloeren, plafonds en vensters alsook de luchtvochtigheid bepalen in essentiële mate of we het klimaat in een ruimte als prettig of onprettig ervaren. Als deze drie factoren de juiste waardes hebben, is er sprake van behaaglijkheid.

Ontdek hier hoe u een comfortabel binnenklimaat creëert

Goede binnenlucht

Lucht is ons belangrijkste levensmiddel. We kunnen best een aantal dagen zonder eten en drinken, maar zonder adem kunnen we niet overleven. We ademen ongeveer 20.000 keer per dag. Logisch dus dat de lucht om ons heen geen schimmels, oplosmiddelen of andere schadelijke stoffen mag bevatten.

Ontdek hier hoe u voor goede binnenlucht zorgt

Gesünder bauen

Pionier op het gebied van gezond bouwen

Bij pro clima houden we ons al een aantal decennia bezig met gezond bouwen – we deden dit al toen begrippen als ‘gezond wonen’ nog niet bestonden en bijna niemand zich nog echt bewust was van de schadelijke stoffen in de binnenlucht.

Al die jaren hebben we samen met architecten, timmer- en houtbouwbedrijven, fabrikanten van bouwmaterialen, bouwingenieurs en energieadviseurs duurzame en milieuvriendelijke ideeën ontwikkeld en gerealiseerd waarbij de gezondheid en het wooncomfort van de bewoners steeds centraal staan.

Talloze ontwikkelingen die ooit bij pro clima zijn gestart, zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de bouw en worden gezien als de huidige stand van de techniek.


Systemen voor een goed binnenklimaat